Hubový paprikáš fotorecept

havino - fotkahavino, 1. septembra 2014
Hubový paprikáš (fotorecept)
Foto: havino

Ešte jeden hubový. Obyčajné jedlo, veľmi jednoduché, ale aj veľmi chutné.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme do zlatova cibuľu, pridáme kúsky hríbov, aj v celku som malé nechala, nech je do čoho zahryznúť, osolíme a podusíme 10 min vo vlastnej šťave. Pridáme červenú mletú papriku, mletú rascu, aj medzi prsty celej rasce, podlejeme vodou, nie veľa, nech sa hríby zahusťujú samé. Miešame, rado sa pripaľujú a radšej po troche frkneme vody.

    Hubový paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 20 min pridáme smotanu, necháme prevrieť a ešte ku koncu varenia na vôňu medzi prsty mletej rasce pridáme. Na koniec kúsok masla. Kedže som ich veľa vodou nepodliala, nebolo potrebné zahusťovať. Huby majú tendenciu pri odparovaní ich vlastnej vody hustnúť.

    Hubový paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a dobre vidíte na druhej fotke, veru tak, je tam mäso. Čo človek neurobí pre milovanú polovičku a hubára v jednom. Keď videl len hríby samotné na panvici, oči na mňa a že to len čisto hríbový paprikáš? No veru, len čisto. Nedalo mi, tak som predsa len zvlášť kuracie prsia ochutené opražila a pred dovarením prihodila mäso k hríbom, nech sa chute prepoja, prevrieť a vypnúť. Už dávno sme nemali prílohu halušky, robila som tieto podľa @mariamka http://varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept.html vlastne cez sezónu len také robím, pre môjho DIA výhoda, omnoho menej sacharidov je v nich, lebo cuketa, alebo tekvica nahradí dosť značné množstvo múky. Na chuť porovnateľné s múčnymi, ak nie lepšie, vláčnejšie. Ochutila som cesto vňaťkou, mala som od včera nakrájanú do polievky aj petržlenovú aj ligurčekovú. Tak hubám lovu zdar vám želám a dobrú chuť.

Diskusia k receptu

daguska
Pomóc.Ludkovia,tolko super jedál s hubami?! Nádhera.Uecite vynikajúci.Zbozñovala som ho u mojej babicky.
izabella929
@havino...hne ď by som ,,,čenčegovala,,,čiže po našom robila výmenu...ja tebe maďarský perkelt a ty mne hubový paprikáš...nokerle by som si nechala svoje.-))))jedlo vyzerá báječne...
luss44
zas provokuješ :) toto jedlo zbožňujem, robím rovnako, len bez rasce, s tou sa nekamarátim :) halušky ma zaujali, idem ich omrknúť.
mariamka
heh ja nemusim cakat, mam to prave v chladnicke, vratane toho meska, sak chlapi :)) asi sme mali podobne chute a ked aj priroda pomoze, nie je co riesit, a toto co tam citam, ze halusky podla mariamka??!! @havino betarka si ma dostala :) krasne ti to vari aj foti :)
havino
:D sa tu rehlím na vás, odbehla som od žehlenia, krutci aj s varechou, lákadlom, ale ked to tu človek má rád takúto pohodu
@diev čence vdaka vám rad za radom za úsmev na tvári


@kukulienka , bez kremešu nechod, mám nutkanie ešte dnes naň nabehnúť, ale musím sa krotiť predsa, keby bolo doobeda, už sa pečie
@mariamka , čo je dobré a zdravé nech sa propaguje :-)
mariamka
ps. som velmi rada, ze sa ti ten recept osvedcil a vyhovuje aj zdravotne, to je najlepsie zadostucinenie, mam radost :) este v ramci hubomanie, dnes sme sa s drahym hodinku v dazdi motali, ale pekny ulovok, suchohriby, hliva, bedle, lievik, prave to spracuvam, vonia cely byt,, hubam s hubarom zdar!
kukulienka71
tie haluše zaujali aj mňa, si ukladám, vláčne musia byť super, to ani hrýzť netreba:-D posledné 2 kúsky krémešu zjedol pred pol hodinou dcérin priateľ, ale tak upečiem rada, len dojdite!!! samozrejme s hubami;-))
afataga
mas pravdu, jednoduche a mnamkove, tym masom si to nepokazila :-)
tiginko
MŇAM, kurňa už zase ďalší hubový skvost! Počkaj, trochu sa zasnívam....Mimochodom, ešte sa vám neprejedli? Lebo ja stále čakám ... :-)
havino
@kukulienka halušky skús, vážne, na čo pchať miesto masy z cukiny do seba múku, ked sa dá nahradiť
@afataga , @paploska :D díky
@tiginko , si ma odhalila, no ja ich moc nepojem, ale čakám kedy sa môjmu hubárovi prejedia, schválne som sa takto zamerala na varenie z nich a nič a nič, nemá probléma
jozka2
Ci pana,zase drazdite s hubami,ono by sa varilo,ale skade vziat huby,ked nerastu ani dive nielen dobre,jaj,jaj,jaj,ako vam zavidim,vyborny recept za 5*.
jozka2
Zabudla som,prosim pomozte,mam hlivu ustricovu krasny trs ,mozem to urobit aj z nej?
jozka2
vdaka,skusim perkelt,lebo tak tu drazdia s tymi hubami,ze clovek pomaly bude olizovat obrazovku,ale poviem vam aj na nas idu dobre casy,tak sa zlialo cez noc a mieni to pokracovat,ze asi aj nam panbozko zarodi nejaky cervenacik.Dubaky tu nemame,ale za to masliakov a podpiniek a rydzikov neurekom a aj hlivu zemnu stale zbieram,toho roku ani tej niet.
1x havino
havino
@jozka samozrejme, z hlivy mám aj ja osobne ešte radšej, ako tento hubový, s cestovinou je super, mne moc huby nejdú dole krkom, ale ked môjmu hubárovi idú tak mu varím :-)
anina6
@havino díky za inšpiráciu, u nás vrcholí hubárska sezóna, takže tvoj recept mi prišiel vhod. perkelt bude z kozákov, ktorých je u nás veru požehnane.
terinka55
Havino, Ty provokatérka jedna :) Túto baštu Ti v dobrom závidím :) Keď som žila na Kysuciach, aj ja som sa premávala s košíkmi plných pravákov. Super!
jozka2
Ten hlivovy perkelt som urobila,dostala som veeelku pochvalu.Vdaka za radu.
havino
@jozka , on je naozaj vynikajúci z hlivy, opakujem sa, ja ho mám radšej, ako z húb, sa teším s tebou k tvojej spokojnosti
@palokuchki , ako rada by som ťa ponúkla
tiginko
dnes po úspešnej hubačke ma napadol ako prvý tento tvoj recept a o chvíľu bol na stole obed z malých tvrdých hlavičiek suchohríbov. Výborné to bolo aj s bulgurom, a u nás samozrejme v pikantnejšej verzii. Do mrazáku putovali dva sáčky podobných hlavičiek, budú mať opäť využitie na takýto paprikáš, lebo je fakt vynikajúci. Vďaka Táni :-) Jedno narýchlo urobené, nie veľmi vydarené foto ...

1x havino
havino
@Jarka , keby si bola pri mne cez plot, kôš máš od nás

@tigi , tak ste nazbierali, super, sa teším, že vám chutilo, ja som si tiež na hrubo pokrájané na tento účel zamrazila, že nepodarená foto???? na zjedenie práveže :-)
havino
@sali , paradox, kolko som sa v duchu uhundrala na tie koše hríbov, suchohríbov a teraz ked ten recept po čase vidím, veruže by som zajtra už nedudrala, lebo by som si to dala zas a znova :-) človek furt chce to, čo nemá :-)
salinka
Presne tak, súhlasím. A pozri, ako spolu kuchtíme:-)
havino
no a nezasmej sa, psíček a mačička, ja a ty, ústa mám od ucha k uchu :-) môj sa pýta, že čo sa škerím,nááá to ťažko mu vysvetliť :-) ked je dobrá nálada na vareche
salinka
Preto sem chodíme...recepty, relax a dobrá nálada:-) Všetci by si mali brať príklad.
kecemis
Aj ja som bol nazbierat u nas v obchode. Proste prisla chut. Akorat, ze my to radsej trochu hustejsie. Namiesto halusiek tekvicovo-cuketove gulky. Dakujem.



havino
Mirko, mám radosť, dobre si nazbieral a uvariť si treba podľa svojej chuti. Uvarím ho aj ja, mám ich zamrazené na tento účel, si mi pripomenul. Tekvicovo cuketové dobrá voľba, tie by som si aj ja dala. Dakujem za foto, potešenie na mojej strane.
mijaita
@havino cerstva je akorat hliva (krome zampionu) a protoze jsem k paprikasi (perkeltu?) varila poprve v zivote nokerle, tak jsem se usnesla, ze se přilepím k tobě :-) Nebudu přece dávat zvlášť recept na něco, co je tady tebou perfektně zdokumentováno. Dělám ho od nepaměti, ale vždycky s knedlíkem. Na nokerle, které jsem se tady naučila, jsem dostala velikou chuť k tomu paprikáši (perkeltu). Véélké pochutnání se konalo! A už teď se těším na čerstvé houby. Tvůj recept doporučuji, jedině ten je ten nejlepší od nokerlí po paprikáš.


1x havino
havino
no prosím, koľká paráda @mijaita , sa teším, som veľmi rada, ved Ty znalec, svetom zbehnutá a ked pochváliš, tak aj vieš prečo. S haluškami je to super, ešte s cestovinou varím, ale to už ako komu chutí, ale halušky tvoje nokerle, sú nokerle k tomu. Vdaka za krásne foto, nech chutí. Urobila si mi radosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia