Hubový paprikáš (fotorecept)

Autor receptu: havino

Ešte jeden hubový. Obyčajné jedlo, veľmi jednoduché, ale aj veľmi chutné.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme do zlatova cibuľu, pridáme kúsky hríbov, aj v celku som malé nechala, nech je do čoho zahryznúť, osolíme a podusíme 10 min vo vlastnej šťave. Pridáme červenú mletú papriku, mletú rascu, aj medzi prsty celej rasce, podlejeme vodou, nie veľa, nech sa hríby zahusťujú samé. Miešame, rado sa pripaľujú a radšej po troche frkneme vody.
  2. Po 20 min pridáme smotanu, necháme prevrieť a ešte ku koncu varenia na vôňu medzi prsty mletej rasce pridáme. Na koniec kúsok masla. Kedže som ich veľa vodou nepodliala, nebolo potrebné zahusťovať. Huby majú tendenciu pri odparovaní ich vlastnej vody hustnúť.
  3. No a dobre vidíte na druhej fotke, veru tak, je tam mäso. Čo človek neurobí pre milovanú polovičku a hubára v jednom. Keď videl len hríby samotné na panvici, oči na mňa a že to len čisto hríbový paprikáš? No veru, len čisto. Nedalo mi, tak som predsa len zvlášť kuracie prsia ochutené opražila a pred dovarením prihodila mäso k hríbom, nech sa chute prepoja, prevrieť a vypnúť. Už dávno sme nemali prílohu halušky, robila som tieto podľa @mariamka http://varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept.html vlastne cez sezónu len také robím, pre môjho DIA výhoda, omnoho menej sacharidov je v nich, lebo cuketa, alebo tekvica nahradí dosť značné množstvo múky. Na chuť porovnateľné s múčnymi, ak nie lepšie, vláčnejšie. Ochutila som cesto vňaťkou, mala som od včera nakrájanú do polievky aj petržlenovú aj ligurčekovú. Tak hubám lovu zdar vám želám a dobrú chuť.