Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme tak dlho, až je ryža teplá. Pridáme biele víno, prípadne vývar. Ryžu varíme asi 15 až 20 minút.
- Do hotovej ryže vmiešame olivový olej, studené maslo a nakoniec prisypeme parmezán a zakvapneme. Rizoto musí mať krémovú konzistenciu.
- Syrová omáčka: Taleggio zbavíme oranžovej plesne a nakrájame na kúsky. Smotanu nalejeme do hrnca a pomaly varíme, kým zhustne. Pridáme syr, ktorý rozvaríme. Omáčku rozmixujeme do hladka.
- Náš tip: Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.
|