Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme tak dlho, až je ryža teplá. Pridáme biele víno, prípadne vývar. Ryžu varíme asi 15 až 20 minút.
  2. Do hotovej ryže vmiešame olivový olej, studené maslo a nakoniec prisypeme parmezán a zakvapneme. Rizoto musí mať krémovú konzistenciu.
  3. Syrová omáčka: Taleggio zbavíme oranžovej plesne a nakrájame na kúsky. Smotanu nalejeme do hrnca a pomaly varíme, kým zhustne. Pridáme syr, ktorý rozvaríme. Omáčku rozmixujeme do hladka.
  4. Náš tip: Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.