chutí skvelo :)
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si 1/2 l vývaru. Nakrájame hríbiky, podľa vlastného výberu, cibuľu,cesnak a mrkvu na malé kúsky. Ryžu si umyjeme a odkvapkáme. Na rozlálené maslo pridáme cibuľku a cesnak, ktoré krátko orestujeme. Potom mrkvu a nakoniec hríby. Restujeme asi 2minúty a pridáme ryžu.
- 2
Do ryže nalejeme biele víno a miešame, kým sa nevyvarí. Potom pomaly pridávame vývar po naberačkách. Vždy ked tam vlejeme naberačku, ryžu poriadne premiešame a zakryjeme pokrievkou. Ked vidíme že sa vývar vsiakol do ryže pridáme dalšiu naberačku a takto postupujeme 20 -25 minút.
- 3
Potom už len osolíme, okoreníme. Pred podávaním môžme posypať strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu