Hubové rizoto na taliansky spôsob

Autor receptu: 7sjuz

chutí skvelo :)

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si 1/2 l vývaru. Nakrájame hríbiky, podľa vlastného výberu, cibuľu,cesnak a mrkvu na malé kúsky. Ryžu si umyjeme a odkvapkáme. Na rozlálené maslo pridáme cibuľku a cesnak, ktoré krátko orestujeme. Potom mrkvu a nakoniec hríby. Restujeme asi 2minúty a pridáme ryžu.
  2. Do ryže nalejeme biele víno a miešame, kým sa nevyvarí. Potom pomaly pridávame vývar po naberačkách. Vždy ked tam vlejeme naberačku, ryžu poriadne premiešame a zakryjeme pokrievkou. Ked vidíme že sa vývar vsiakol do ryže pridáme dalšiu naberačku a takto postupujeme 20 -25 minút.
  3. Potom už len osolíme, okoreníme. Pred podávaním môžme posypať strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.