Hubové rizoto na taliansky spôsob
Autor receptu: 7sjuz
chutí skvelo :)
3 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si 1/2 l vývaru.
Nakrájame hríbiky, podľa vlastného výberu, cibuľu,cesnak a mrkvu na malé kúsky. Ryžu si umyjeme a odkvapkáme.
Na rozlálené maslo pridáme cibuľku a cesnak, ktoré krátko orestujeme. Potom mrkvu a nakoniec hríby. Restujeme asi 2minúty a pridáme ryžu.
- Do ryže nalejeme biele víno a miešame, kým sa nevyvarí. Potom pomaly pridávame vývar po naberačkách. Vždy ked tam vlejeme naberačku, ryžu poriadne premiešame a zakryjeme pokrievkou. Ked vidíme že sa vývar vsiakol do ryže pridáme dalšiu naberačku a takto postupujeme 20 -25 minút.
- Potom už len osolíme, okoreníme. Pred podávaním môžme posypať strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.
|