Hubové ragú
Hubové ragú s haluškami
Autor receptu: redakcia
Postup- Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v hrnci so širokým dnom, pridáme rascu, mletú papriku a huby vcelku. Zamiešame, huby hneď pustia šťavu, osolíme a okoreníme. Keď je väčšina vody z húb vydusená, prilejeme smotanu, ktorá ragú zahustí a povaríme ešte 15 až 20 minút.
- Na halušky v miske rozmiešame múku s vajcom, osolíme, dolejeme vodou, ak je cesto príliš husté, a vymiešame. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a pomocou „haluškovača“ alebo pomocou lyžice vhadzujeme do vriacej
vody cesto na halušky. Premiešame, necháme asi 5 minút prevrieť a keď halušky vyplávajú na
povrch, sú hotové. Scedíme, necháme odkvapkať, zamiešame s maslom a lístkami tymianu, zľahka okoreníme
a podávame.
|