Hubové ragú

Hubové ragú s haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v hrnci so širokým dnom, pridáme rascu, mletú papriku a huby vcelku. Zamiešame, huby hneď pustia šťavu, osolíme a okoreníme. Keď je väčšina vody z húb vydusená, prilejeme smotanu, ktorá ragú zahustí a povaríme ešte 15 až 20 minút.
  2. Na halušky v miske rozmiešame múku s vajcom, osolíme, dolejeme vodou, ak je cesto príliš husté, a vymiešame. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a pomocou „haluškovača“ alebo pomocou lyžice vhadzujeme do vriacej vody cesto na halušky. Premiešame, necháme asi 5 minút prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové. Scedíme, necháme odkvapkať, zamiešame s maslom a lístkami tymianu, zľahka okoreníme a podávame.