Hubová polievka

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme 2/3 oleja, na ktorom orestujeme cibuľku, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a cesnak. Cibuľu, cesnak a zeleninu zalejeme vývarom, pridáme očistené nakrájané zemiaky a všetko varíme do polomäkka. Očistené huby nakrájame na plátky a orestujeme na oleji. Uvarenú zeleninu a zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom, až nám vznikne veľmi jemný krém.
  2. Podľa potreby ho môžeme rozriediť zeleninovým vývarom. Do takto pripravenej polievky pridáme orestované huby a všetko krátko povaríme. Polievku dochutíme soľou a korením. Pridáme kyslú smotanu a majorán.
  3. Náš tip: Čerstvé huby možno nahradiť aj sušenými, ktoré namočíme asi na 20 minút do studenej vody. Huby scedíme a môžeme ich použiť ako základ do polievky.