Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
150 g
2 ks
1 PL
200 g
1 PL
50 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka a dáme na pečené lístkové cesto. Jablká a hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablčnú šťavu zmiešame s trochou cukru a zredukujeme na polovicu.

  2. 2

    V takto pripravenom sirupe krátko povaríme ovocie a položíme na tvaroh. Sirup ešte zredukujeme a nalejeme na jablká. Posypeme mandľami a dáme piecť do rúry na 160 stupňov Celzia asi 35 minút.

  3. 3

    Náš tip: Vhodnou prílohou je ovocný punč.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: