Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009 14:07
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkamiFoto: Pravda - Ivan Majerský
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
150 g
2 ks
1 PL
200 g
1 PL
50 g
200 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka a dáme na pečené lístkové cesto. Jablká a hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablčnú šťavu zmiešame s trochou cukru a zredukujeme na polovicu.

  2. 2

    V takto pripravenom sirupe krátko povaríme ovocie a položíme na tvaroh. Sirup ešte zredukujeme a nalejeme na jablká. Posypeme mandľami a dáme piecť do rúry na 160 stupňov Celzia asi 35 minút.

  3. 3

    Náš tip: Vhodnou prílohou je ovocný punč.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist