Hŕstková polievka

Hŕstková polievka s medvedím cesnakom

Autor receptu: ivka268

Keďže začína sezóna medvedieho cesnaku a pár som ich už našla tak skončil v polievočke.

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hŕstkovú zmes si na noc namočíme, ráno poriadne prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Keď začne vrieť, vodu v ktorej sme hŕstku varili zlejeme, zmes znovu prepláchneme a zalejeme studenou vodou. Pridáme bobkový list, guličky čierneho a nového korenia a petržlenovú vňať zviazanu spagátikom alebo niťou.
  2. Pokiaľ sa nám zmes varí nakrájame si zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) na kocky. Keď je hŕstka polomäkká pridáme všetko do polievky. Varíme domäkka.
  3. Ku koncu varenia si pripravíme zápražku. Na masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu do sklovita, poprášime mletou červenou paprikou, múkou a trochu opražíme. Zalejeme mliekom alebo vodou. Vlejeme do polievky.Pridáme na drobno nasekaný medvedí cesnak, soľ a necháme všetko prevrieť. Už len pár minút a výborná polievočka je na svete .