Hŕstková polievka
Hŕstková polievka s medvedím cesnakom
Autor receptu: ivka268
Keďže začína sezóna medvedieho cesnaku a pár som ich už našla tak skončil v polievočke.
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Hŕstkovú zmes si na noc namočíme, ráno poriadne prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Keď začne vrieť, vodu v ktorej sme hŕstku varili zlejeme, zmes znovu prepláchneme a zalejeme studenou vodou. Pridáme bobkový list, guličky čierneho a nového korenia a petržlenovú vňať zviazanu spagátikom alebo niťou.
- Pokiaľ sa nám zmes varí nakrájame si zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) na kocky.
Keď je hŕstka polomäkká pridáme všetko do polievky. Varíme domäkka.
- Ku koncu varenia si pripravíme zápražku. Na masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu do sklovita, poprášime mletou červenou paprikou, múkou a trochu opražíme. Zalejeme mliekom alebo vodou. Vlejeme do polievky.Pridáme na drobno nasekaný medvedí cesnak, soľ a necháme všetko prevrieť. Už len pár minút a výborná polievočka je na svete .