Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou fotorecept
Foto: helena10
Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme zasýtiť.
Postup
-
1
Hovädzie vo vlastnej šťave: Hovädzie mäso umyjem a nakrájam na kocky. Na oleji opražím nakrájanú cibuľu, trochu celej rasce. Potom spením trochu mletej červenej sladkej papriky a pridám nakrájané mäso. Orestujem, podlejem vodou a prikryté za občasného miešania dusím. Osolím, okorením. Keď je mäso mäkké, vydusím vodu, aby mäso ostalo len vo vlastnej šťave.
- 2
Kôprová omáčka: Z oleja a hladkej múky spravím svetlú zapražku, ktorú zalejem mliekom a bešamel varím za stáleho miešania na miernom plameni cca 50 minút. Pridám sušený kôpor - asi po 40 minútach varenia, po chvíli smotanu a nechám prevrieť. Následne osolím, osladím cukrom a keď omáčka zovrie, pridám ocot. Miešam a nechám prevrieť. Zjemním ešte maslom.
- 3
Fajnový obed máme hotový. Dnes bola príloha parená knedľa.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len ona krája mäso na plátky.