Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra fotorecept

sracz - fotkasracz, 28. novembra 2017
Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept)
Foto: sracz

Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom. My sme ho jedli s tarhoňou, určite Vám bude chutiť aj s klasickou či slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou. Pri servírovaní môžete výrobok pokrájať na „gustušné“ plátky, alebo pomocou dvoch vidličiek porozoberať. Druhý spôsob je výhodný, keď svojich potomkov pripravujete na výlet a vtedy na krajce chlebíka s listom šalátu uložíte „rezance“ mäsa a dochutíte ich červenou cibuľou a „tatarkou“.

4-6
porcie
30 minút
príprava
210-240 minút
na 200 °C

Suroviny

1 200-1 500 g („trojcípové“)
podľa chuti
podľa chuti (čerstvé na hrubo mleté)
3-4 PL
4-5 ks
4-5 ks
1 ks žltá väčšia
50 ml
500 ml („Modelo Negra“ alebo Zlatý bažant)
500 ml
3-4 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tak to vyzerá na štarte...

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dočistený, umytý a osušený „trojcíp“ mäsa, prispôsobíte veľkosti liatinového hrnca, podľa chuti osolíte a posypete čerstvým na hrubo pomletým čiernym korením.

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým na šporáku rozohrejete olej (či doma škvarenú bravčovú masť) a pripravený plát mäsa na ňom po obidvoch stranách asi po 5-7 minút opečiete na peknú červeno-hnedú farbu, aby malo kôrku

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a kuchyňskými kliešťami ho vyberiete na pomocnú tácňu.

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas opekania som očistil o pokrájal karotku, zeler a veľkú žltú cibuľu, podusili ju

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na výpeku asi 10-12 minút,

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vrátil ku nej mäso z tácne,

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zalial, vývarom, pivom (čím tmavšie a silnejšie, tým chutnejšie), octom a na povrch rozložil halúzky tymiánu.

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rúru predohrial na 400 °F (200 °C) a príslušnou pokrievkou zakrytý hrniec s dôverou do nej uložil na 210-240 minút.

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po tomto čase sa vývar zredukoval na menej ako ½ a mäso sa ľahko rozpadáva na kúsky.

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nuž a na tanieri vyzeralo takto a bolo naozaj chutné a šťavnaté! Recept sme si mojou krajšom „prišahanou ½“ prispôsobili podľa vlastných chuťových buniek, keď sme si ho „na furt požičali“ z TV relácie „Farmhouse cooking“!

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
pekny kus hovädzieho,ale pri 4 hodinach je 200 stupnov strasne vela,v tom hrnci musela byt bublajuca vojna.ja to tiahnem 120-130,a mäso je ako vata.
Nemám prax s pomalým pečením- dusením v rúre,len hus a či kačku pečiem cca 4 hod. na 150°C.Ale tento recept sa mi páči a niekedy vyskúšam,hoci jednoduchšie by bolo,ak by si ma pozval k spoločnému stolu :-)))).
Milý virtuálny kamoš, veľmi pekne ďakujem za inšpiráciu na tarhoňu. Neviem sa jej dojesť, už dlho u nás nebola. Omáčka zo zeleniny, červenej fazule a masliakov. Aj pre toto mám rada varechu ;) niečo vidím a hneď viem, čo bude na obed.
Zdravíme náš vzdálený kamaráde. Nejdříve k masu. Takové jsem u nás už dlouho neviděl. No tarhoňa takovou si budu muset koupit až pojedeme na Slovensko. Máme ji také, ale takovou mrňavou tak akorát do polévky. Možná se dá někde koupit lepší ale neviděl jsem. No a jinak to musí být parádní baštička. Srdečně zdravíme Tebe a také k Tobě domů.

Pridaj komentár k receptu: