Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej fotorecept

fitneska - fotkafitneska, 4. septembra 2011
Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept)
Foto: fitneska

Týmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá. Zvyknem používať rôzne druhy mäsa. Dnes to bolo hovädzie Zobraziť celý popisTýmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá. Zvyknem používať rôzne druhy mäsa. Dnes to bolo hovädzie stehno.

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg zo stehna
3 stredne veľké ks
1 kg
1/2 veľkého ks
0,5 - 1 dcl
2 lyžičky
1/2 lyžičky
2 ks
1 lyžička
250 ml
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame a na primeranom množstve oleja urobíme cibuľový základ.

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na menšie kúsky.

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso opečieme zo všetkých strán priamo v hotovom cibuľovom základe.

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, polovicu citróna, soľ, nové mleté korenie a bobkový list. Zalejeme vriacou vodou len zarovno materiálu :)

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dusíme. V tlakovom hrnci 1 hodinu od syčania.

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s citrónom a bobkovým listom a udusenú zeleninu rozmixujeme v mixéri.

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovú omáčku prelejeme do hrnca, pridáme lyžičku horčice a zjemníme šľahačkovou smotanou. Ak treba, trošku dosladíme cukrom a necháme chvíľku prejsť varom.

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnuté mäso nakrájame na plátky. Podávame s knedľou alebo cestovinami. My uprednostňujeme cestoviny. Tak, a dnes je navarené :)

    Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja robím skoro tak isto, no dávam aj jeden petržlen a korenie celé - čierne aj nové, niekedy, ke&´d nechám marinovať v náleve aj tri dni, dávam aj borievky. Ale ináč, tak ako aj ty. Len tie plátky mäsa ešte povarím v omáčke aby nevysýchali.
tichtis
je dobri paci sa mi aj ja to robim tak isto len maso trochu zapeciem
tatranka
Stará,dobrá klasika.Za nič iné by som nevymenila.Osvedčené chutné jedlo,pekne pripravené.
sonulienka
aj ja som za klasiku až sa mi slinky zbierajú pekne naoaj pripravené a musela aj chutiť
relaxx1
Motivácia pripraviť to podľa tvojho rcptu. Knedľu veľmi nejeme (štíhla línia) a tento nápad s cestovinami ma veľmi zaujal. Vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia