Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou a knedľou fotorecept
Foto: evusik
Toto jedlo je nerozlučne späté s mojim detstvom. V nedeľu mama uvarila hovädziu polievku, mäso vybrala, nakrájala na plátky k tomu spravila rajčinovú omáčku, Zobraziť celý popisToto jedlo je nerozlučne späté s mojim detstvom. V nedeľu mama uvarila hovädziu polievku, mäso vybrala, nakrájala na plátky k tomu spravila rajčinovú omáčku, knedľu a obed bol hotový. Dnes ani neviem či to ešte niekto varí.
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
3-4 ks |
|
10 ks |
|
2-3 ks |
|
|
|
Omáčka: | |
1 kg |
|
2-3 ks |
|
0,5 kg |
|
2-3 ks |
|
kúsok |
|
2-3 ks |
|
4-5 strúčkov |
|
|
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
|
|
Knedľa: | |
600 g |
|
3-4 dl |
|
1 ks |
|
0,5 dl |
|
1 kocka |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Ja oproti pôvodnému receptu nevarím polievku a jedlo robím zo stehna, ale použiť môžete akékoľvek hovädzie mäso. Mäso umyjeme a prešpikujeme obyčajnou údenou slaninkou. Medzitým si dáme variť vodu do ktorej sme pridali bobkové listy, celé čierne korenie, celé nové korenie a soľ.
-
2
Mäso sprudka opečieme zo všetkých strán aby sa zatiahlo.
-
3
Opečené mäso vložíme do vriacej vody . Varíme až kým mäso nezmäkne. Ja som ho varila asi 30 minút v tlakovom hrnci.
-
4
Uvarené mäso zabalíme do alobalu a odložíme.
-
5
Zeleninu očistíme, nakrájame na väčsie kusy, rajčiny rozpolíme, papriku zbavime jadierok. Výborné je pridať červenú repu, tá dá omáčke krásnu farbu.
-
6
Zeleninu uvaríme vo vývare z hovädzieho mäsa z ktorého sme najskôr odstránili bobkový list a ostatné koreniny. Vývar ochutnáme ak je málo slaný prisolíme, prípadne okoreníme.
-
7
Keď je zelenina uvarená úplne do mäkka časť vývaru odoberieme a odložíme, v prípade potreby ho použijeme na zriedenie omáčky.
-
8
Zeleninu rozmixujeme, pridáme rajčinový pretlak, alebo drvené rajčiny, necháme prevariť. Dochutíme cukrom a následne podľa vlastnej chuti prisolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
-
9
Z kvasníc, cukru a trocha mlieka si pripravíme kvások....
-
10
a zamiesime nelepivé cesto, zakryjeme preklopenou miskou, alebo útierkou a necháme vykysnúť
-
11
Z vykysnutého cesta urobíme 2-3 podlhovasté knedle. Ja ich parím v parnom hrnci cca 18-20 minút.
-
12
A už môžeme servírovať. Dobrú chuť.
krásne urobený postup, aj napísaný recept:) aj fotky:),evusik!
varecha.pravda.sk/recepty/jogurtova-knedla-fotorecept/102...
vyvarit ,dá tomu taku zvláštnu chut fajnovu..
@elucia ďakujem :)