Hovädzia "divina"

Autor receptu: acar

2
porcie
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a potom ho zalejeme 1/2 l vriacej vody. Pridáme červenú papriku, majorán, čierne korenie a soľ. Premiešame a na povrch poprášime 1 lyžicu polohrubej múky. Všetko necháme dusiť 1 hodinu na miernom ohni v uzavretom hrnci. Mäso je hotové, keď je mäkké a omáčka je hustá.
  2. Ovocná omáčka: Do 2 dl vriacej vody pridáme 3 lyžice cukru, keď sa rozpustí, pridáme čučoriedky. Varíme pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka zhustne.
  3. Podávame so zemiakovými knedličkami.