Hovädzí steak
Hovädzí steak

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami fotorecept

tomassino - bez fotkytomassino, 5. apríla 2021
Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami (fotorecept)
Foto: tomassino

Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup pre amatérov ako ja :)

1
porcia
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g odležané (orech z mladého býka)
150 g
3 PL
5 ks
5 ks
200 g
5 PL
 hrubozrnná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso odbalíme a postláčame jemne palcami. Poriadne posypeme korením z mlynčeka (z obchodu) a necháme cca 30 min odstáť. Mäso chytí izbovú teplotu.

    Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame zemiaky na kolieska hrubé 2-3 cm, povaríme do mäkka a scedíme. Na panvicu (pre mňa najlepšie Tefal wok) dáme trošku masla a lyžičku oleja roztopiť. Oheň dáme potom na plný výkon a pridáme predvarené zemiaky. Na prudkom ohni ich opečieme do zlatista a vysypeme do misky. Takto orestujeme aj šalotku a potom paradajky (do mäkka). Pridáme všetko do misky a jemne premiešame. Je dôležité, aby ste restovali každé zvlášť.

    Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si panvicu očistíme, utrieme servítkou a pridáme maslo a 2PL oleja, vhodíme tam rozmarín a necháme rozpáliť. Steak opekáme prudko 4 min z každej strany (medium rare) pre šťavnatosť. Kto má rád menej ružový, môže nechať dlhšie, ale tým zničí mäso, bude to tuhé. Pozor, mäso otáčame kliešťami, nie vidličkou.

    Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vopred zohriaty tanier (pod vriacou vodou) servírujeme oblohu a steak, ktorý si nezabudnite poriadne posoliť, na vrch pridávam omáčku barbecue. Dobrú chuť ;)

    Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené, Bez chémie

Diskusia k receptu