Kurací šalát

Hostia budú nadšení! Kurací šalát Gyros

Autor receptu: razomzastolom

Šalát sa pripravuje ľahko a rýchlo. Vhodný na sviatočný stôl kedykoľvek počas roka. Ja tento šalát často podávam aj ako hlavné jedlo na obed alebo večeru.

5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyť zeleninu. Nakrájať kapustu (priečne, na prúžky hrubé cca 0,7 cm), paradajky (pozdĺžne na 4 kusy a potom priečne na kúsky hrubé cca 0,5 cm), uhorky (pozdĺžne 0,3 cm hrubé a potom priečne na prúžky) a cibuľu (na polovicu a potom tenko naprieč).
  2. Kuracie prsia nakrájať na kúsky cca 2×2 cm, pridať korenie gyros a smažiť na slnečnicovom oleji, kým nebudú hotové a potom nechať vychladnúť.
  3. Dresing pripraviť dôkladným zmiešaním majonézy s kyslou smotanou (alebo gréckym jogurtom) a pretlačeným cesnakom.
  4. Do šalátovej misy s objemom cca 2,3 litra naložiť vrstvy šalátu nasledovne: kuracie prsia (soľ a čierne korenie podľa chuti), cibuľa, uhorky, kukurica, polovica dresingu, paradajky, kečup, kapusta a zvyšok dresingu.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/xBzVa6vrdUo