Kurací šalát
Hostia budú nadšení! Kurací šalát Gyros
Autor receptu: razomzastolom
Šalát sa pripravuje ľahko a rýchlo. Vhodný na sviatočný stôl kedykoľvek počas roka. Ja tento šalát často podávam aj ako hlavné
jedlo na obed alebo večeru.
5 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Umyť zeleninu. Nakrájať kapustu (priečne, na prúžky hrubé cca 0,7 cm), paradajky (pozdĺžne na 4 kusy a potom priečne na kúsky hrubé cca 0,5 cm), uhorky (pozdĺžne 0,3 cm hrubé a potom priečne na prúžky) a cibuľu (na polovicu a potom tenko naprieč).
- Kuracie prsia nakrájať na kúsky cca 2×2 cm, pridať korenie gyros a smažiť na slnečnicovom oleji, kým nebudú hotové a potom nechať vychladnúť.
- Dresing pripraviť dôkladným zmiešaním majonézy s kyslou smotanou (alebo gréckym jogurtom) a pretlačeným cesnakom.
- Do šalátovej misy s objemom cca 2,3 litra naložiť vrstvy šalátu nasledovne: kuracie prsia (soľ a čierne korenie podľa chuti), cibuľa, uhorky, kukurica, polovica dresingu, paradajky, kečup, kapusta a zvyšok dresingu.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/xBzVa6vrdUo