Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!

toshiba - fotkatoshiba, 7. decembra 2011
Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!
Foto: toshiba

Tak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke...na pa rá du! Aj som si myslela, že leto prišlo spraviť KUK Zobraziť celý popisTak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke...na pa rá du! Aj som si myslela, že leto prišlo spraviť KUK do kuchyne. Ale v tomto období dobrá polievka nie je zlá :-)). Robím ju často, ale s takými to ingiškami - ingredienciami?... skúška sa osvečila a manželovi podkúrim tiež, keď budem doma!! chichi

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
kúsok
3 - 4 ružičky
na dochutenie:
podľa chuti
1 kocka
trošku!!!
trošku
4 - 5
ako mak




Postup

  1. 1

    Olúpeme si tekvicu smoliarku....je to tekvica na pečenie ale mala smolu - uvarila som ju a basta! Nakrájame na kocky. pripravíme si fajnú zeleninku - oškrabkať, olúpať, ošmirglovať, poláskať, kto ako vie - ako na nedeľnú polievočku a nakrájame na menšie kúsky. Všetko šupneme do hrnca a zavrieme tomu deklíkom papuľku aby mohla pomaly blabotať v hrnci.

  2. 2

    Po chvíľke predsa len dekel otvoríme a dáme k zeleninke kamošov. Šmajzneme tam s láskou kocku hovädzieho bujónu, ochutíme bylinkovo-záhradnou zmesou /je fajná - používam ju skoro do všetkých jedál - ak by sa aj torty solili, tak určite s ňou /, prihodíme čierne korenie - trošku, aby to malo šmrnc použijeme aj kajenské korenie... A tu som to asi neodhadla, lebo sme mali síce nebíčko v papuľke ale zároveň aj peklo. S najväčším pekelníkom by som si mohla ísťdĺžku pekelného jazyka merať....

  3. 3

    Medzitým poprezeráme došlú poštu na nete, pozrieme na fasabuku, čo kto má nové a kto koho poohováral a jedným oškom poškuľujeme, čo tá zelenina sa predsa len netlačí von. Vytiahneme klinčeky...to je ale robota sa tam hrabať :-(, - ale mať ich spočítané je dobré. Skúsime lyžičkou či je zeleninka mäkušká :-) a ak je, vytiahneme zbrane, motyky a vidly ...ja najradšej to robím s ponorným mixérom a rozmixujeme zmes na hladkú kašičku.

  4. 4

    Pridáme cremafine a dotiahneme boj do konca. Lupneme naberačkou na taniere tam môžeme ešte pridať navrch trochu cremefine. Ja som ešte vrch pošišorila krutónkami... Ako na obrázku v ľavom rohu vidíte Suesse Traeume - môžeme si ísť lažkať a sladko spinkať - vychutnávať poobednú siestičku / zima určite nebude, následky s kajenského korenia sa dostavili u mňa až po zjedení /....alebo variť hlavné jedlo - ale to nabudúce. Malzeit

Diskusia k receptu

eva53
a čo robia tie sladké sníčky pri tanieri? Polievka vyzerá super,dala by som si na zahriatie.
concord
Stále sa potvrdzuje moja životná skúsenosť. Ľudia z okresu TT a hlavne z ich City=IQ hojdacieho milého koníka. Čudujem sa, že to už administrátor nezrušil. Asi zruší mňa. Ale nevadí, Spartak ja ta nikdy neopustím.
toshiba
čo máš proti ľuďom z okresu TT? Ak si to zistil, odkiaľ som, tak si bol zvedavý...nikto Ťa o to neprosil. A hojdacieho koníka?? Ďakujem za poklonu :-P. Som si povedala, že sa poteším aj negatívnym komentárom ale toto je urážlivé...no ja som neni urážlivá :-P. A čo sem pletieš Spartak? Ale aj tak dikes... keď sa už nevyjadruješ k polievke ale radšej splietaš o futbale. Aj nabudúce :-) milý concord... Rada sa zase zasmejem...
toshiba
a tie sladké sníčky? To som popísala v bode 4... :-)
mijaita
Rekla bych, ze delam i tuhle polivku stejne, dyne jsou castym hostem v moji kuchyni. A kdyz je to hokkaido, prave z nej varim tenhle krem, protoze celer srazi tu monotonni sladkost. Skorici a hrebicky pouzivam mlete, abych nemusela lovit :-) Nekdy pridam koreni 5ti vuni a je to "all in one" ! V Makru se prodava takova velika, kilova, zluta krabice, ve ktere je stava k hovezi peceni. Je to sice drahe, ale mnohem lahodnejsi a jemnejsi nez masox a to pouzivam do zeleniny i polevek. Musim rict, ze ta polivka je vynikajici! @toshiba , dobryyyy! :-)
toshiba
@mijaita som rada, že sa Ti recept páči..ja takéto môžem a môj manžel....:-).....tomu som poslala fotku a hovorí, že sa mu už slinky zbiehajú. Takže dofičím domov a varím niečo z tekvičky - samo, že polievka nebude chýbať. Tú krabicu, čo spomínaš, som videla v Pennymarkte...aj môj otec to nosieval domov a teraz to pýta odo mňa môj brat. Asi ju teraz prinesiem...niečo na tom pravdepodobne bude. A ďakujem za komentár...fakt sa tešíííím. :-))
evanaaa
Concord, daj si pozor, aby sa nestal z teba taký ostrý vrták do dreva, vidím, že tu robíš rozhodcu, alebo žeby kritika? Už ti to bolo párkrát aj vyčítané, veď ty vieš, čo, a aj tak si nedáš povedať. Prezraď, aké máš ty IQ?? Alebo sem daj nejaký fajnovší recept a poteš nás, nie len samé výčitky.
evanaaa
@Toshiba , tvoja polievka bola určite jedlá. prezraď, čo je to tá Maggi bylink. zmes, v čom je, ešte som sa asi s ňou nestretla, alebo aj ano, ale som ju prehliadla. Vidím, že ti dobrá nálada nechýbala ( že to niekomu vadilo, z toho si nič nerob, takí tu už boli, aj odišli, aj ja som zažila.....).
toshiba
@evanaaa , tá polievka bola "prudko" jedlá. Všeade pozerám, kde majú ešte tekvičky a kupujem pravidelne- ono je to telíčku :-) prospešné = zdravé.
Dobrá nálada mne nechýba nikdy...ale NIKDY. A z toho komentu od concorda si ABSOLÚTNE NIČ nerobím. Niekde sa musí vyventilovať a ja to tak beriem - ..musíme byť súcitní. A že som sa pritrafila akurát ja?...pcha-to bola náhoda. Ale my budeme kamoši, že concord? Ak bude niečo tvrdšie...aj ja sa viem brániť-zatiaľ mi to za to nestálo...... chichi
----Tá bylinková zmes: to je koreňový prípravok s bylinkami a zeleninou-také granulky - je použiteľná do polievok, šalátových marinád, pridať sa dá do zeleninových jedál, k mäsku a aj do štiav. Je to 200 g balíček, stojí okolo 2,60 Euro.
pozdravujeeeeem :-))
matata1
@toshiba úprimne som sa pobavila na Tvojom vtipnom podaní receptíka. Chi, chi, chi.... Len tak ďalej!!! Máš nového fanúšika, dnes je vtipných ľudí ako šafranu. Vďaka
efkag
...to je pre tých, ktorí sa pri varení bavia, robím to isté...pomedzi vareškovanie aj mailujem, aj facebookujem, počúvam muziku.....skrátka všetko možné a takto vykučerkovaný recept je iste osviežením....idem piecť tekvicu...práci česť :)
strucik
Skvelý recept, úplne sa stotožňujem so zložením aj postupom, najviac sa mi páči ten priateľ ingrediencií v kocke, tiež často používam.

Len taká malá drobnosť, keď už chceme zachádzať do nemčiny, tak správne je nie "Malzeit", ale "Mahlzeit".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia