Horčicové kura na rascových zemiakoch fotorecept
Foto: cesminaz
Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových zemiakoch :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks (celé) |
|
7-8 ks |
|
Marináda: | |
175 g |
|
3 PL obyčajná |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 kopcovité KL |
|
1 KL |
|
2-2,5 KL |
|
0,5 dl |
|
1-2 KL |
|
Na zemiaky: | |
0,5 dl |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
trocha |
|
1,5 KL |
|
Postup
-
1
Celé kura (cca 1,5 kg) prepolíme na 2 časti a pri stehnách a prsiach ho pár krát ponakrajujeme. Všetky suroviny na marinádu vložíme do sekáčika a na hladko mixneme. Následne mäso vložíme do marinády a necháme ho tam 1 hodinu, ale ak máte naponáhlo postačí aj 30 minút :-) Zatiaľ si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Posypeme ich rascou, soľou, dáme aj olej a premiešame. Môžme dať aj trošku posekanej petržlenovej vňate. Kuracie polky dáme do pekáča a až potom poukladáme všade okolo zemiaky. Vložíme do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 1-1,5 hodiny, závisí od rúry. Pečieme odokryté.
-
2
A výborné, bezprácne jedlo pre celú rodinku je hotové ;-) Mäso je výborne ochutené a tá mäsová chuť nasiakla aj do opečených zemiakov. Prajem dobrú chuť ;-)
Dakujem pekne milý @Kecemis za milé slová a dôveru v mojich receptoch :-) Ano je to výborné a budem rada ak pripravíš,verím že budeš spokojný! Pozdravujem.
ALE MYSLÍM, ŽE TAKTO PRIPRAVENÉ PRSIA BUDÚ SUCHÉ. NETREBA ICH OMOTAŤ SLANINKOU?
:-))) či škoda či nie,jesť treba :-) a pochvala od stravníkov stojí zato :-)
Vyzerá to fantasticky!! Som velmi rada,že vám chutilo :-) Dakujem pekne za správu a fotku!
Vaša fotografia je pravdepodobne veľká, preto nešla nahrať. Skúste ju najprv zmenšiť, alebo nám ju pošlite na redakcia@varecha.sk , my Vám ju zmenšíme.
@cesminaz , použiješ pri pečení všetku marinádu?
Ďakujem.
Teraz čítam, že som sa trochu domiešala v noci v odpovedi :-)) Najprv ide marinované kura na plech :-) Už tolko pekáčových jedál robím,že sa domiešam. Vieš čo, ja tú trošku marinády zvyknem občas dat hore dole na plech ku kuraťu a na to zemiaky len vysypať, alebo som robila už aj tak, že som tu trocha marinádu premiešala najprv s tými rascovými zemiakmi v miske a až potom vysypala okolo kuraťa na pekáč :-) Či už tak, alebo onak, je to super chutné!
Ďakujem za odpoveď. Ja tiež zvyknem použiť aj celú marinádu, ale už som čítala aj taký recept, kde sa nechala odkvapkať, mne je potom ľúto vyliať tú dobrotu. Vyskúšam až neskôr, lebo hlavný stravníķ "odbehol" narýchlo do nemocnice, potom sa ozvem.
Tak skoré uzdravenie prajem, nech sa v tej nemocnici dlho nezdrží :-) Budem čakať tvoju odozvu.
Ďakujem za milé slová, Tvoje prianie sa takmer splnilo, manžel je už doma; ďakujem za výborný recept, jedlo bolo veľmi chutné, aj maród si pochvaľoval,
určite pripravím tento " jednoplech" aj nabudúce (tak ako robievam mnohé z Tvojich receptov) :-))
Super, som velmi rada že vám chutilo :-) Prajem všetko dobré a vdaka za odozvu!
Nevedela som čo variť,a viem,že tvoje recepty nikdy nesklamú a stále sa podaria.Tak som išla na istotu:-)
Ahoj milá @Jack :-) Tvoja správa ma potešila, som velmi rada, že vám jedlo chutí! Vdaka za odozvu aj s fotkou a srdečne pozdravujem :-)
Teším sa, že si bol s receptom spokojný :-) A máš naozaj pravdu, tie zemiaky dostanú super chuť od tej marinády. Dakujemza odozvu aj s fotkou :-)
Som rada, že chutí :-) Vdaka za odozvu.