Horčicové kura na rascových zemiakoch fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 17. apríla 2019 19:14
Ďalšie recepty »
Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept)Foto: cesminaz

Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových zemiakoch :-)

20 min
príprava
60-90 min
na 180 °C

Suroviny

1 ks (celé)
7-8 ks
Marináda:
175 g
3 PL obyčajná
2 ks
3 strúčiky
2 kopcovité KL
1 KL
2-2,5 KL
0,5 dl
1-2 KL
Na zemiaky:
0,5 dl
1 PL
1 KL
trocha
1,5 KL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Celé kura (cca 1,5 kg) prepolíme na 2 časti a pri stehnách a prsiach ho pár krát ponakrajujeme. Všetky suroviny na marinádu vložíme do sekáčika a na hladko mixneme. Následne mäso vložíme do marinády a necháme ho tam 1 hodinu, ale ak máte naponáhlo postačí aj 30 minút :-) Zatiaľ si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Posypeme ich rascou, soľou, dáme aj olej a premiešame. Môžme dať aj trošku posekanej petržlenovej vňate. Kuracie polky dáme do pekáča a až potom poukladáme všade okolo zemiaky. Vložíme do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 1-1,5 hodiny, závisí od rúry. Pečieme odokryté.

    Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A výborné, bezprácne jedlo pre celú rodinku je hotové ;-) Mäso je výborne ochutené a tá mäsová chuť nasiakla aj do opečených zemiakov. Prajem dobrú chuť ;-)

    Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist