Pečené kura

Horčicové kura na rascových zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových zemiakoch :-)

20 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé kura (cca 1,5 kg) prepolíme na 2 časti a pri stehnách a prsiach ho pár krát ponakrajujeme. Všetky suroviny na marinádu vložíme do sekáčika a na hladko mixneme. Následne mäso vložíme do marinády a necháme ho tam 1 hodinu, ale ak máte naponáhlo postačí aj 30 minút :-) Zatiaľ si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Posypeme ich rascou, soľou, dáme aj olej a premiešame. Môžme dať aj trošku posekanej petržlenovej vňate. Kuracie polky dáme do pekáča a až potom poukladáme všade okolo zemiaky. Vložíme do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 1-1,5 hodiny, závisí od rúry. Pečieme odokryté.
  2. A výborné, bezprácne jedlo pre celú rodinku je hotové ;-) Mäso je výborne ochutené a tá mäsová chuť nasiakla aj do opečených zemiakov. Prajem dobrú chuť ;-)