Holubky – gazdovská plnená kapusta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso zomelieme, pridáme vajce, čierne korenie, soľ, opraženú cibuľu, premytú ryžu, cesnak, tretinu pretlaku a všetko spolu premiešame.
  2. Z kapusty odstránime hlúbik a vložíme ju do vriacej vody. Postupne, ako listy mäknú, ich odrezávame (ak je list veľký, rozrežeme ho na polovicu). List naplníme pripravenou zmesou a stáčame tak, aby vznikol lievik. Vrchnú časť kapustného listu prstom zastrčíme dovnútra, aby sa pri varení neotvoril.
  3. Na dno väčšieho hrnca dáme kapustové listy, na ne ukladáme vrstvy stočených holubkov. Holubky zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou a soľou a napokon ich na miernom plameni varíme asi štyridsať minút.