zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hliva ustricová na víne
Hliva ustricová na červenom víne s oreganom (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Dnešný obed z hlivy trošku inak
2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava
Suroviny
250 g
hliva ustricová
1 PL domáca
masť bravčová
1 ks
cibuľa
3 PL domáca
šťava paradajková
100 ml.
víno červené
podľa chuti
soľ
štipka
korenie čierne mleté
štipka
oriešok muškátový
štipka
oregano
paprika červená mletá
Cesto na nokerle:
100 g
múka hladká špeciál
100 g
múka polohrubá výberová
100 g
múka hrubá
vajce
soľ
Postup
Hlivu som umyla, osušila.
Nakrájala na menšie kúsky.
Na rajnicu som dala roztopiť masť a pridala som na kocky nakrájanú cibuľu a opiekla.
Pridala som hlivu a chvíľu opekala.
Hlivu som osolila a okorenila.
Pridala som paradajkovú šťavu a víno.
Posypala mletou červenou paprikou.
Posypala oreganom, pomiešala a dusila pod pokrievkou 10 min.
Hotovú hlivu som odstavila zo sporáka, pokiaľ k nej urobím prílohu.
Múky som preosiala, pridala som soľ vajce a toľko vody, aby vzniklo polotuhé cesto. Do hrnca som dala zovrieť vodu a osolila som ju.
Keď voda vrela, sádzala som do nej nokerle a nechala ich uvariť.
Uvarené nokerle som scedila a troška poliala olejom.
Obed som uložila na taniere a podávala so šalátom z červenej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.