Snehový zákusok
Snehový zákusok

Haboš

valky82 - bez fotkyvalky82, 16. októbra 2017
Haboš
Foto: valky82

Hľadala som recept na haboš, aký nájdeme u nás bežne v cukrárni. Ale nenašla som... Tak som povymýšľala, pozliepala a ponúkam aj vám... :-)

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. (275 g)
Sirup:
100 ml
150 g
podľa chuti
Sneh:
4 ks
4 PL
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nemám nafotený postup, kedže som to robila prvýkrát a nebolo isté, či haboš vyjde... Ale vyšiel utešený, tak aspoň postup, obrázky možno doplním neskôr. Ale príprava je naozaj jednoduchá. Krém som si požičala a upravila od Eldiny, ďakujem... Lístkové cesto som kúpila už vyvaľkané, takže som ho len rozdelila na dve polovice. Jednu som popichala vidličkou a druhú ešte pred pečením rozdelila na 6 rovnakých kusov. Tie som nepopichala. Upiekla som naraz, rúru predohriala na 200 stupňov a piekla cca 10 min. Piekla som to na papieri, naozaj to bola rýchlovka.

  2. 2

    Z vody a cukru si uvaríme sirup. Pridáme aj citrónovú šťavu. Ja mám radšej kyslejšie, takže som dala z takmer celého menšieho citróna. Varíme 15 - 20 min, kým nie je sklovitý, mierne hustý.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu pridávame po lyžiciach cukor, vanilku a horúci cukrový sirup. Ten pridávame len po lyžičkách a riadne zašľahávame. Po poslednej lyžičke sirupu miešame na najvyšších otáčkach ešte aspoň 5 min. Vznikne tuhý krém.

  4. 4

    Na celý plát lístkového cesta nanesieme vzniknutý tuhý sneh, rozotrieme a navrch naukladáme upečené kúsky. Tie pocukrujeme práškovým cukrom, porežeme a podávame.

    Haboš - obrázok 4
  5. 5

    Vzniklo mi 6 dosť veľkých kúskov. A po pár minútach zostali len tri... :-) Dobrú chuť!

    Haboš - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu