Snehový zákusok

Haboš

Autor receptu: valky82

Hľadala som recept na haboš, aký nájdeme u nás bežne v cukrárni. Ale nenašla som... Tak som povymýšľala, pozliepala a ponúkam aj vám... :-)

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nemám nafotený postup, kedže som to robila prvýkrát a nebolo isté, či haboš vyjde... Ale vyšiel utešený, tak aspoň postup, obrázky možno doplním neskôr. Ale príprava je naozaj jednoduchá. Krém som si požičala a upravila od Eldiny, ďakujem... Lístkové cesto som kúpila už vyvaľkané, takže som ho len rozdelila na dve polovice. Jednu som popichala vidličkou a druhú ešte pred pečením rozdelila na 6 rovnakých kusov. Tie som nepopichala. Upiekla som naraz, rúru predohriala na 200 stupňov a piekla cca 10 min. Piekla som to na papieri, naozaj to bola rýchlovka.
  2. Z vody a cukru si uvaríme sirup. Pridáme aj citrónovú šťavu. Ja mám radšej kyslejšie, takže som dala z takmer celého menšieho citróna. Varíme 15 - 20 min, kým nie je sklovitý, mierne hustý.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu pridávame po lyžiciach cukor, vanilku a horúci cukrový sirup. Ten pridávame len po lyžičkách a riadne zašľahávame. Po poslednej lyžičke sirupu miešame na najvyšších otáčkach ešte aspoň 5 min. Vznikne tuhý krém.
  4. Na celý plát lístkového cesta nanesieme vzniknutý tuhý sneh, rozotrieme a navrch naukladáme upečené kúsky. Tie pocukrujeme práškovým cukrom, porežeme a podávame.
  5. Vzniklo mi 6 dosť veľkých kúskov. A po pár minútach zostali len tri... :-) Dobrú chuť!