Snehové pipky
Bibi Škorica Bakery, 13. novembra 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Rozjasnite si deň veselým a sladkým snehovým dezertíkom.
porcií
príprava
na 180/100 °C
Suroviny
Na buflery (piškótky pod krémom): | |
100 g |
|
20 g |
|
70 g |
|
3 ks |
|
Na snehovú penu: | |
4 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
Na polevu: | |
250 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Najskôr upečieme buflery (piškótky pod krémom). Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto s 35 g kryštálového cukru dotuha. Bielkový sneh ručne primiešame do žĺtkovej peny. Potom ručne primiešame múku spolu so Zlatým klasom.
- 2
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame na plech vyložený papierom na pečenie kolieska s priemerom 4 cm. Pečieme pri 180 °C asi 7 minút. Buflery necháme vychladnúť na plechu.
- 3
Pripravíme snehovú penu. V miske ušľaháme bielky s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, prisypeme práškový cukor a ďalej šľaháme, ale už nad parou. Šľaháme ešte asi 12 minút, kým hmota nezväčší objem. Misku so snehom odstavíme a ďalej šľaháme, než hmota vychladne.
- 4
Vychladnutý tuhý sneh dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na piškóty (buflery) na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C asi 8 minút. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom dáme schladiť na 2,5 hodiny do chladničky.
- 5
Vychladnuté pipky namočíme do čokolády, ktorú sme roztopili s olejom. Môžeme pridať aj potravinárske farbivo. Ozdobíme a podávame.
Tiež snehový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krasne su, s tym motylikom.