Snehový zákusok
Snehový zákusok

Snehové pipky

Bibi a Filip Horváthovci
Bibi Škorica Bakery, 13. novembra 2022
Snehové pipky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Rozjasnite si deň veselým a sladkým snehovým dezertíkom.

18
porcií
120 minút
príprava
7+8 minút
na 180/100 °C

Suroviny

Na buflery (piškótky pod krémom):
100 g
20 g
70 g
3 ks
Na snehovú penu:
4 ks
150 g
150 g
Na polevu:
250 g
50 g




Postup

  1. 1

    Najskôr upečieme buflery (piškótky pod krémom). Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto s 35 g kryštálového cukru dotuha. Bielkový sneh ručne primiešame do žĺtkovej peny. Potom ručne primiešame múku spolu so Zlatým klasom.

  2. 2

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame na plech vyložený papierom na pečenie kolieska s priemerom 4 cm. Pečieme pri 180 °C asi 7 minút. Buflery necháme vychladnúť na plechu.

  3. 3

    Pripravíme snehovú penu. V miske ušľaháme bielky s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, prisypeme práškový cukor a ďalej šľaháme, ale už nad parou. Šľaháme ešte asi 12 minút, kým hmota nezväčší objem. Misku so snehom odstavíme a ďalej šľaháme, než hmota vychladne.

  4. 4

    Vychladnutý tuhý sneh dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na piškóty (buflery) na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C asi 8 minút. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom dáme schladiť na 2,5 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Vychladnuté pipky namočíme do čokolády, ktorú sme roztopili s olejom. Môžeme pridať aj potravinárske farbivo. Ozdobíme a podávame.

Diskusia k receptu

sobon
Krasne ako keby prisla jar🙂 ste sikovny, pecies velmi chutne kolaciky, skoda ze nie je vasa cukraren v Trnave🙂
1x haji
janger
Pamatam si na ne z doby davnej, minulej.....Byvali vyborne, boli macane v pravom varenom fondane, taka tenucka vrstva bola na nich, bledoruzova, zlta. Ale aj tieto, s cokoladou su iste vyborne.
Krasne su, s tym motylikom.