Čierny princ (po domácky)

najkuchticka - fotkanajkuchticka, 14. marca 2012

Dlho som hladala recept na cierneho princa, kedze je to pochutina mojho detstva. V obchode sa to uz nepredava aspon v mojom okoli sa Zobraziť celý popisDlho som hladala recept na cierneho princa, kedze je to pochutina mojho detstva. V obchode sa to uz nepredava aspon v mojom okoli sa neda zohnat. Tak sa som nasla receptik a musim povedat "MNAM!" :D

60
porcií

Suroviny

10 ks
800 g
1 dcl
1 balenie




Postup

  1. 1

    Vajecne bielky vyslahame nad parou s praskovym cukrom. Ked je pena kremova, nalejeme do nej citronovu stavu a este par minut slahame. Pena ma byt lahka a musi drzat tvar.

  2. 2

    Penu naložím do sáčka bez ozdobnej špičky a vytláčam kôpky na vykrojené oplátky (tvar kruhu).Oplátky s penou poukladám na rošt z chladničky ten polžím na plech a oblievam penu s čokoládou (rozpustenou)

Diskusia k receptu

martamm
S tou mriezkou mas skvely napad...
venya... zltky pouzi trebars do vianocky...
anka07
ja zltky rozmiesam s cukrom a povarim nad parou a dam do mraznicky a mam usetreny cas potom ich pouzijem na plnku, alebo do ryzoveho nakypu a pod
orchidea
to určite vyskúšam... túto maškrtku máme doma radi takže sa recept veľmi hodí, ďakujem...
stasia
Ahojte, chuťovo výborné, ale tá pena nedrží tvar ani za nič..strašne sa rozteká :(
viera1
@stasia (6.5.2020 19:36)

Netráp sa,sneh z bielkov nepatrí medzi jednoduché postupy,potrebuje určitú skúsenosť a ak nemáš niekoho,kto by ti to ukázal (lepšie raz vidieť ako stokrát počuť/čítať),treba sa poučiť na svojej skúsenosti.Skús to s menším množstvom:Najprv si daj variť 150gr cukru s 50ml vody a medzitým si tri bielky (nechladené,môžeš si ich pripraviť už večer predtým a bez štipky žĺtka!) vyšľahaj s 50gr krupicového cukru (práškový nie je vhodný,obsahuje škrob) a to tak,že postupne zvyšuješ rýchlosť a ak už máš penu,prilievaj horúci cukrový sirup do snehu a šľahaj do tuha.Na konci sneh zafixuješ pridaním PL lyžice octu a prešľaháš.Všetok riad musí byť dokonale čistý-bez mastnoty.Naplníš do cukrárenského vrecka s okrúhlou špičkou a robíš kopčeky na piškóty alebo upečené kolieska,ktoré si povykrajuješ s piškótového plátu.Takto pripravené špice môžeš dať zasušiť na tri minúty do rúry na 120°C a potom poliať polevou.Dobre vyšľahaný sneh ti musí ostať v mise,keď ju otočíš hore dnom.Pri šľahaní misu nezakrývaj kvôli roztreku bielok,potrebuješ tam dostať čo najviac vzduchu.A žĺtky môžeš využiť na rakvičky.Z tohto množstva ti vyjde cca 20-25ks (podľa veľkosti).Raz sa podarí,držím palce ☺
stasia
@viera1 (7.5.2020 13:03)

Ďakujem krásne :) vyskúšam to takto, ako píšeš :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia