Gulášová polievka

Autor receptu: andrealack

10
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.
  2. Podusíme a pridáme petržlen, celé zemiaky (na zahustenie ) a zalejeme studenou vodou. Prikryjeme pokrievkou a počas varenia občas premiešame. ( Studenú vodu už nedolievame, ak tak iba prevarenú teplú.)
  3. Približne po 10 minútach varenia pridáme k mäsu petržlen. O trošku neskôr pridáme mrkvu, olúpané paradajky, papriku a ďalej varíme.
  4. Tesne pred do varením pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, na kocky pokrájané zemiaky.
  5. Podľa chuti guláš ochutiť kvapkou pálivej omáčky Mad Dod 357. Ak sú už zemiaky mäkké, máte vynikajúci guláš hotový. Prajem dobrú chuť!