Gulášová polievka
Autor receptu: andrealack
10 porcií |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.
- Podusíme a pridáme petržlen, celé zemiaky (na zahustenie ) a zalejeme studenou vodou. Prikryjeme pokrievkou a počas varenia občas premiešame. ( Studenú vodu už nedolievame, ak tak iba prevarenú teplú.)
- Približne po 10 minútach varenia pridáme k mäsu petržlen. O trošku neskôr pridáme mrkvu, olúpané paradajky, papriku a ďalej varíme.
- Tesne pred do varením pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, na kocky pokrájané zemiaky.
- Podľa chuti guláš ochutiť kvapkou pálivej omáčky Mad Dod 357.
Ak sú už zemiaky mäkké, máte vynikajúci guláš hotový.
Prajem dobrú chuť!