Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: tancotanka

Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento recept berte ako inšpiráciu a dochucujte podľa vlastnej chuti.

15
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozpustíme masť. Mäso pokrájame na kocky.
  2. Na masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, v poradí hovädzie, jahňacie a bravčové a necháme zatiahnuť. Pridáme rascu, mletú červenú papriku, soľ a podlejeme vodou. Dusíme.
  3. Občas podlejeme vodou, pridáme sušené hríby.
  4. Po cca 45 minútach pridáme sviežu papriku pokrájanú na pásiky a cesnak pokrájaný na drobno.
  5. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky, pokrájané na kocky. Pred odstavením z ohňa pridáme majoránku, aby nezhorkla.
  6. A môžeme servírovať. Dobrú chuť.