Guláš s jahňacím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: tancotanka
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu nám chutí. Navyše, keď doň použijeme vlastné "bio" mäsko. Tento recept berte ako inšpiráciu a dochucujte podľa vlastnej chuti.
15 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozpustíme masť. Mäso pokrájame na kocky.
- Na masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, v poradí hovädzie, jahňacie a bravčové a necháme zatiahnuť. Pridáme rascu, mletú červenú papriku, soľ a podlejeme vodou. Dusíme.
- Občas podlejeme vodou, pridáme sušené hríby.
- Po cca 45 minútach pridáme sviežu papriku pokrájanú na pásiky a cesnak pokrájaný na drobno.
- Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky, pokrájané na kocky. Pred odstavením z ohňa pridáme majoránku, aby nezhorkla.
- A môžeme servírovať. Dobrú chuť.