Grilovaný losos s plnkou ratatouille

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ratatouille si pripravíme z papriky, baklažánu, cukety a šalotky, nakrájaných na malé rovnaké kocky, ktoré oprážame 10 minút na olivovom oleji. Pridáme prekrojené cherry paradajky a cesnak. Osolíme, okoreníme a všetko spolu premiešame.
  2. Na oboch stranách lososa urobíme niekoľko hlbokých šikmých zárezov až ku kosti, aby sa lepšie a rýchlejšie prepiekol. Do každého zárezu vsunieme narezaný citrón a rozmarín. Vnútro lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, pridáme vetvičku rozmarínu a naplníme ho zmesou ratatouille. Brucho lososa spojíme ihlicou.
  3. Takto pripravenú rybu potrieme olejom zmiešaným s rozmarínom a cesnakom, položíme ju na pripravený gril a pečieme asi 45 minút. Niekoľkokrát ju otočíme a priebežne potierame olejom.