Grilované jablká s medom
			   Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. októbra 2025
		   
		   mesačník Varecha, 30. októbra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Jablká a limetu umyjeme. Z limety nastrúhame 2 ČL kôry a vytlačíme šťavu do misky. Jablká nakrájame na plátky a namočíme ich do limetovej šťavy.
- 2
 V malom kastróliku rozpustíme maslo, zmiešame ho s 2 PL medu a so škoricou. Maslové sušienky rozdrvíme. Mandľové lupienky nasucho opražíme na panvici.
- 3
 Jablká rozložíme na grilovaciu panvicu a grilujeme približne 3 minúty. Potom ich otočíme a potrieme medovou zmesou. Po ugrilovaní potrieme medovou zmesou obe strany.
- 4
 Grilované jablká rozložíme na teplý tanier alebo misu, posypeme ich mandľami a rozdrvenými sušienkami. Podávame s gréckym jogurtom zmiešaným so zvyšným medom.
Tiež jablká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu