| 
	        
	        
	        Grilované jablká
	        Grilované jablká s medom Autor receptu: redakcia   PostupJablká a limetu umyjeme. Z limety nastrúhame 2 ČL kôry a vytlačíme šťavu do misky. Jablká nakrájame na plátky a namočíme ich do limetovej šťavy.V malom kastróliku rozpustíme maslo, zmiešame ho s 2 PL medu a so škoricou. Maslové sušienky rozdrvíme. Mandľové lupienky nasucho opražíme na panvici.Jablká rozložíme na grilovaciu panvicu a grilujeme približne 3 minúty. Potom ich otočíme a potrieme medovou zmesou. Po ugrilovaní potrieme medovou zmesou obe strany.Grilované jablká rozložíme na teplý tanier alebo misu, posypeme ich mandľami a rozdrvenými sušienkami. Podávame s gréckym jogurtom zmiešaným so zvyšným medom.
 |