Foto: dvorka
Vlastne to ani nie je recept, je to skôr tip na skvelú desiatu či zdravú chuťovku. Máme plnú pivnicu jabĺk a tak z nich Zobraziť celý popisVlastne to ani nie je recept, je to skôr tip na skvelú desiatu či zdravú chuťovku. Máme plnú pivnicu jabĺk a tak z nich robím všakovaké kúsky a aj každý deň minimálne dve zjem. A aby som spestrila svoj jablkový jedálniček, urobila som si grilované jablká s orechmi. Voňavé, trochu mäkké a pritom aj fajné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytým jablkám som vykrojila jaderník.
-
2
Na strúhadle som nakrájala na hrubšie plátky, kto nemá môže nožom. Tri až päť milimetrov hrubé.
-
3
Plátky som si podelila na dvojice, rozložila na dosku a najskôr som jeden plátok z dvojice posypala škoricou, potom strúhanými orechmi. Jablká som pospájala druhým plátkom.
-
4
Na grilovaciu podložku v toustovači som uložila jablká keď už boli platne rozohriate, zavrela som toustovač a nechala 5 minút grilovať.
-
5
Nechala som chvíľu na mriežke odpariť a potom som uložila na tanier.
Diskusia k receptu