Grilovaná bravčová krkovička

Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou

Autor receptu: redakcia

Vďaka nitkám tuku zostane bravčová krkovička po ugrilovaní pekne šťavnatá.

6
porcií
20 minút
príprava
6-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na kocky a ponapichujeme na špajdle alebo kovové ihly.
  2. Na salsu pozdĺžne rozrežeme uhorku a vydlabeme jadrovník so semienkami. Dužinu nakrájame na drobné kocky. V miske zmiešame cukor, limetkovú šťavu, šťavu vyžmýkanú z nastrúhaného zázvoru a štipku soli a korenia. Uhorku zmiešame s dresingom až tesne pred podávaním.
  3. Na potieranie mäsa počas grilovania zmiešame olej s čili pastou. Špízy kladieme na gril a pečieme 3 minúty. Potom ich otočíme, potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ďalšie 3 minúty. Opekáme postupne zo všetkých strán a vždy jemne potierame.
  4. Špízy podávame s chlebom alebo tortillami a s čerstvo pripravenou uhorkovou salsou.