Grilovaná bravčová krkovička
Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou
Autor receptu: redakcia
Vďaka nitkám tuku zostane bravčová krkovička po ugrilovaní pekne šťavnatá.
6 porcií |
20 minút príprava |
6-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku nakrájame na kocky a ponapichujeme na špajdle alebo kovové ihly.
- Na salsu pozdĺžne rozrežeme uhorku a vydlabeme jadrovník so semienkami. Dužinu nakrájame na drobné kocky.
V miske zmiešame cukor, limetkovú šťavu, šťavu vyžmýkanú z nastrúhaného zázvoru a štipku soli a korenia. Uhorku zmiešame s dresingom až tesne pred podávaním.
- Na potieranie mäsa počas grilovania zmiešame olej s čili pastou. Špízy kladieme na gril a pečieme 3 minúty. Potom ich otočíme, potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ďalšie 3 minúty. Opekáme postupne zo všetkých strán a vždy jemne potierame.
- Špízy podávame s chlebom alebo tortillami a s čerstvo pripravenou uhorkovou salsou.