Grilovaná bravčová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ide o rýchlu pochúťku z bravčovej pečene, výborne chutí s horčicou a pokrájanou cibuľou, vhodnou prílohou sú zemiaky alebo krajec čerstvého domáceho chlebíka.

4
porcie
15 minút
príprava
2 - 3 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú pečeň som umyla, osušila, pokrájala na silnejšie rezne, potrela olivovým olejom,...
  2. ...poriadne som rozpálila suchú grilovaciu panvicu, na ktorú som položila rezne z bravčovej pečene, nesolila som, aby nestvrdla, opiekla som pečeň sprudka z jednej strany asi 2 - 3 minúty,...
  3. ...obrátila som ju pomocou drevenej špachtle, do pečene nepichať nožom, ani vidličkou, aby nevytiekla z nej šťava, grilovala som ju znovu - minúty aj z druhej strany, vybrala na tanier, zabalila do alobalu, aby zostala teplá a ustálila sa v nej šťava, zatiaľ som uvarila nové zemiaky, pokrájala som očistenú cibuľu na kolieska a išlo sa servírovať, dokončila som celé priamo na tanieri,...
  4. ...na tanier som položila grilovanú pečeň, až teraz som ju osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, obložila som cibuľou, horčicou, varenými novými zemiakmi, ktoré som omastila čerstvým maslom a posypala posekanou petržlenovou vňaťou,...
  5. ...ide o rýchle, veľmi chutné jedlo pre milovníkov jedál z pečene, pečeň je na povrchu jemne chrumkavá, vo vnútri má byť ružová, mäkká a šťavnatá, prajem Dobrú chuť.