Grilovaná bravčová panenka so špargľovou salsou a sušenou šunkou
šéfkuchár, 26. mája 2024

Foto: Jarmila Horváthová
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Plátky prosciutta opečieme dochrumkava. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené prekrojíme na polovice a opečieme na masle s rozmarínom a s cesnakom. 
- 2
Cuketu nakrájame a prudko orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. 
- 3
Pripravíme špargľovú salsu: očistenú špargľu oblanšírujeme v osolenej vode. Potom schladíme v studenej vode a nakrájame na kúsky. Dáme do misky, pridáme očistenú a nakrájanú uhorku, cibuľku, paradajky, bazalku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a premiešame. 
- 4
Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený gril. Za občasného obracania grilujeme do zlatohneda cca 10 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme chvíľu odpočinúť. 
- 5
Panenku nakrájame na plátky a servírujeme s opečenými zemiakmi, cuketou, salsou, prosciuttom a omáčkou demi glace. Tiež bravčová panenka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu