Grilovaná ryba

Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste

Autor receptu: podravka

Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá urobí toto jedlo ešte chutnejšie.

4
porcie
55 minút
príprava

Postup

  1. Filety zalejeme grill tekutou marinádou s pivom a necháme postáť 30 minút.
  2. Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom, nasekanou bazalkou, nasekanou petržlenovou vňaťou, cesnakom a dobre premiešame. Pridáme olivový olej a znovu dobre premiešame.
  3. Do pripravenej zmesi dáme namarinovanú rybu a poriadne ju obalíme.
  4. Takto pripravené filé ugrilujeme na dobre vyhriatom grile alebo grilovacej panvici z oboch strán, kým pekne nezhnedne.
  5. Podávame s plátkami citróna a prílohou podľa vlastného výberu.