Grilovaná ryba
Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Autor receptu: podravka
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá
urobí toto jedlo ešte chutnejšie.
Postup
- Filety zalejeme grill tekutou marinádou s pivom a necháme postáť 30 minút.
- Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom, nasekanou bazalkou, nasekanou petržlenovou vňaťou, cesnakom a dobre premiešame. Pridáme olivový olej a znovu dobre premiešame.
- Do pripravenej zmesi dáme namarinovanú rybu a poriadne ju obalíme.
- Takto pripravené filé ugrilujeme na dobre vyhriatom grile alebo grilovacej panvici z oboch strán, kým pekne nezhnedne.
- Podávame s plátkami citróna a prílohou podľa vlastného výberu.