Gratinované bravčové s hubami a medvedím cesnakom + šalát s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: afataga
Toto jedlo som vymyslela už dávno, váhala som, či ho sem dať, lebo má dosť nevábnu hnedú farbu od suchohríbov :-) ale je naozaj Zobraziť celý popisToto jedlo som vymyslela už dávno, váhala som, či ho sem dať, lebo má dosť nevábnu hnedú farbu od suchohríbov :-) ale je naozaj výborne a keďže mi jedna veľmi milá varecháčka poslala riadnu zásobu medvedieho cesnaku, využila som ho aj tu.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g |
|
1 PL |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
100 g čerstvé |
|
10 lístkov |
|
|
|
podľa chuti |
|
100 ml |
|
200 g |
|
|
|
šalát: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
príloha: | |
varené s maslom a vňaťou |
|
Postup
-
1
Na masti som nechala zatiahnúť mäso pokrájané na kocky, potom som ho osolila
-
2
Deň vopred som si namočila suchohríby do vody aby napučali
-
3
Neviem, či poznáte lievik trubkovitý, je to dosť nenápadná a nelákajúca huba, moc ju ľudia nezbierajú, ale keď sa usuší, je aromatická a ja ju používam ako hubové korenie, stačí popučiť v ruke, alebo v mažiari
-
4
K mäsu som pridala rascu, biele korenie podrvené v mažiari a lievik a nechala chvíľu dusiť
-
5
Za chvíľu som pridala namočené sušené suchohríby aj s vodou, kde sa močili a nechala dusiť asi 20 min.
-
6
Pridala som šampióny, čo mi zostali od včera a medvedí cesnak a dusila ešte asi 20 min, kým bolo mäso makké na 90%
-
7
Pridala som smotanu a nastrúhaný syr, použila som tekovský neúdený a eidam 45% asi v rovnakom pomere
-
8
Dala som do vyhriatej rúry na 220° asi na 15 min., uvidíte podľa farby syra
-
9
Papkali sme so zemiakmi s maslom a vňaťkou a šalátom
-
10
Hotovo
Diskusia k receptu