Granadír

Granadír (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Mala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým šalátom.

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky v šupke som umyla a dala variť.
  2. Očistila som cibuľu, ja som mala menšie cibule, preto ich je 6, ak máte veľké, stačia 3-4 kusy.
  3. Nasekala som cibuľu nadrobno a nechala som ju na doske kým príde jej čas...
  4. Keď boli zemiaky uvarené, vybrala som ich na plech, aby sa trochu ochladili a mohla som ich ošúpať.
  5. Uvarila som fliačky, neboli domáce, tentokrát kupované...
  6. Usmažila som cibuľu na oleji, pridala som mleté čierne korenie a mletú červenú papriku a hneď som odstavila panvicu z ohňa.
  7. Zemiaky som ošúpala a pretlačila do pekáča.
  8. Pridala som soľ, cibuľu a uvarené cestoviny. V tomto štádiu mám hotovo, niekto má rád zapečený granadír, zapeká sa na 200 stupňoch tak 15 minút, my máme radšej nezapečený.
  9. A tu už na tanieri, viem, že kyslá smotana nie je klasická príloha k tomuto jedlu, no mne to tak chutí...Tento recept ľahko zvládnu aj úplní začiatočníci, prajem dobrú chuť.