Goody-foody kuracie s údenným lososom (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Dnes som sa celé doobedie túlala po meste a tak som musela rýchlo vymyslieť obed. Goody-foody mám rada, tak som vymyslela toto. Kombinácia kuracích steakov, lososa,syra a olív bola chuťovo vydarená.

3ks/osoba
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Goody-foody kurací je sójovo-pšeničný steak, ktorý sa predáva hlboko zmrazený. Pred spracovaním sa nerozmrazuje! Dostať aj hovädzí, mne viac chutí kurací, ale dostať aj rezance napr. na čínu. Kúpite ho vo Vegetke, alebo v obchodoch so zdravou výživou,ale len tam, kde majú mraziace boxy. Pridávam fotku balenia.
  2. Pripravíme si suroviny. Nakoľko je recept jednoduchý a rýchly ani surovín nie je veľa.
  3. Na panvici si zohrejeme olej, ja som použila arašidový, ale môžete hocijaký, na ktorom opečieme kuracie steaky z oboch strán. Pozor, netreba im veľa, majú tendenciu prihorieť. Ako som v úvode písala, nerozmrazovať!
  4. Potom si na každý steak dáme plátok údenného lososa a plátok syra. Ja som použila volovec, mám ho rada, ale môže to byť akýkoľvek tvrdý syr. Pred podávaním prehrejeme cca 2 min. v mikrovlnke, aby sa syr roztiekol.
  5. Kurací steak ozdobíme plátkom lososa, do ktorého zabalíme čiernu olivu. Podávame so zemiakovou kašou a môže byť aj zeleninová obloha. Dobrú chuť k rýchlemu a zdravému obedu!