Gaštanové rezy fotorecept

pn - fotkapn, 27. októbra 2012
Gaštanové rezy (fotorecept)
Foto: pn

mam rada gaštanove pyre,tak som sa dnes rozhodla spravit tieto moje rezy

20 minút
na 160 °C

Suroviny

CESTO:
4 ks
120 g
100 g
2 PL
1 dcl
1 dcl
1/2 ks
PLNKA:
3 dcl
100 g
1 ks
200 g
1 kocka
1/2 dcl
Čokoladova glazura:
100 g
100 g
cukrový sirup:
2 dcl
2 PL
1/2 dcl




Postup

  1. 1

    pripravime si suroviny

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    najprv si spravime biskvit,ja ho robievam takto:žltky si vymiešame s praškovym cukrom,ked su vyšlahane tak pridam pomaly olej a vodu,vymiešam bielky,do vyšlahanych žltkou si dame muku s kakaom i p.p.pomaly pridame vyšlahane bielky a všetko spolu vymiešame

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vylejeme na plech (27x37cm)na ktory som dala mastny papier,a dame piect,piekla som na 160st.,20minut

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku som robila takto:uvarila som si z mlieka,kryštaloveho cukru a vanilkoveho pudingu hustu kašu,ked sa vychladol pridala som maslo a dobre vymiešala

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do vymiešanej plnky pridame kocku pyrea a dobre vymiešame,pridala som trošku rumu(ale nemusi byt)

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked mame upečeny a vychladnuty biskvit,rozdelime si ho na tri časti

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    každy plat pred natieranim plnky pokropime s cukrovym sirupom(vymiešame si cukor a vodu a pridame rum)

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na plat natrieme plnku

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    priložime druhy plat,zase pokropime so sirupom, natrieme plnku,potom priložime treti plat,zase pokropime a natrieme,dame do chladnicky stuhnut

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na druhy den si roztopime čokoladu s cerou a polejeme rezy a možete dat aj čokoladovu ryžu na vrch(ak mate)

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ked nam stuhne čokolada možeme krajat a papat!!!!Dobru chut!!!

    Gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

hubata
Mňáám ....... paráda!

(Len neviem z čoho sú plné mraziace pulty gaštanového pyré, keď už niekoľko rokov nemáme gaštany).
tonicka53
Krásny zákusok si upiekla, moja dcérka veľmi ľúbi gaštany, skúsim jej upiecť tento zákusok. Vďaka za recept.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@hubata ,tak to teda neviem,u nas ich je teda dost :)Dakujem za komentariky!! :)
annaha
Gastanove pyré v obchodoch je z fazule:-o
elekra
Už zo dva týždne myslím na nejaký gaštanový koláčik a tento Tvoj je veľmi pekný a určite aj chutný. Vyskúšam podľa Tvojho receptu.
valeri
Páči sa mi, v mrazáku sú 2 baL.gašt. pyré, mám inšpiráciu :-))
jeka
Krásne popísaný koláčik,pyré som si kúpila,ukladám receptík,dakujem.
orchidea
júúúúúúúj, fantastický koláčik a pekne spracovaný recept...ukladám si
niniatko
tieto rezy som robila včera, dnes sme mali ísť na oslavu, neideme, no to nemení nič na tom, že sú absolútne úžasné, veľmi nám chutia
vierina
Ahojte, tak ja ho dnes idem vyskúšať, nakoľko vypadá fakt super :)
huha
Ahojte.Dnes je MDD tak listujem čo upečiem deťom.Tak upečiem tento keď je tak super.
tatranka
Listovala som v kuchárskej knihe uložených receptov.Chcela by som na Veľkú noc upiecť niečo z gaštanového pyré! Tvoj recept je jednoduchý,je pekný a určite bude aj chutný.Preto som sa rozhodla preň Vďaka za recept.
tatranka
Dagmarka,robila som tieto tvoje gaštanové rezy.Bola som rada,že som sa pre ne rozhodla.Sú veľmi chutné a chutia mojim hosťom a hlavne manželovi.
No na budúce dám oveľa menej cukrového sirupu.Ja som aj s tým rumom 2,5dcl mala veľmi mokré cesto a to som asi pol deci ešte vyliala.A aj tak bolo cesto dosť mokré.Ináč koláčik nemá chybu. Ďakujem za dobrý a nie mastný recept,ktorý nepotrebuje kopec vajíčok a všelijakých iných ingrediencii.
1x pn
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Tatranka (13.2.2016 16:30)

Martuška,Dakujem ti velmi pekne za pekny komentar.A som hlavne rada,ze Vam chuti...Pekny pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia