Bezlepkové mačacie jazýčky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček
Foto: potravinarskavyrobaliana
Túto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný vždy a za každých okolností, no najmä vtedy, keď Zobraziť celý popisTúto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný vždy a za každých okolností, no najmä vtedy, keď čakáte návštevu, kde budú aj deti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
220 g |
|
100 g |
|
130 g |
|
1,5 PL |
|
1 ks |
|
Krém: | |
200 g |
|
90 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na podsypanie: | |
(alebo ryžová múka Liana) |
|
Postup
-
1
V kuchynskom robote vymiešame suroviny na cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- 2
Cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Vyvaľkáme pláty s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme jazýčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 8 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Čokoládu a rastlinný tuk roztopíme nad parou. Polovicu jazýčkov namáčame do čokolády z oboch koncov a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.
- 4
Čokoládovo - orieškový krém a maslo izbovej teploty vyšľaháme do jemného krému. Zdobiacim vreckom nanesieme krém na spodnú časť jazýčkov bez polevy. Prikryjeme jazýčkami s koncami namočenými v poleve a necháme stuhnúť.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu