Plnené sušienky
Plnené sušienky

Bezlepkové mačacie jazýčky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 18. augusta 2023. Komerčný recept.

Túto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný vždy a za každých okolností, no najmä vtedy, keď Zobraziť celý popisTúto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný vždy a za každých okolností, no najmä vtedy, keď čakáte návštevu, kde budú aj deti.

55
porcií
90 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
100 g
130 g
1,5 PL
1 ks
Krém:
200 g
90 g
Čokoládová poleva:
100 g
30 g
Na posypanie:
Na podsypanie:
 (alebo ryžová múka Liana)




Postup

  1. 1

    V kuchynskom robote vymiešame suroviny na cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Vyvaľkáme pláty s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme jazýčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 8 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Čokoládu a rastlinný tuk roztopíme nad parou. Polovicu jazýčkov namáčame do čokolády z oboch koncov a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Čokoládovo - orieškový krém a maslo izbovej teploty vyšľaháme do jemného krému. Zdobiacim vreckom nanesieme krém na spodnú časť jazýčkov bez polevy. Prikryjeme jazýčkami s koncami namočenými v poleve a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia