Slaný paradajkový koláč
Francúzsky quiche s paradajkami
Autor receptu: redakcia
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr, použite ho, bude to gurmánsky zážitok.
4 porcie |
20 (+ chladenie) minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, masla, vajca, vody a zo štipky soli pripravíme hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii 2 hodiny odležať v chlade.
- Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou a prikryjeme alobalom.
Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10–15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
- Predpečené cesto zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka, zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom. Na vrch poukladáme na tenké kolieska nakrájané paradajky.
- Pečieme ďalších 25 minút. Ozdobíme nakrájaným čerstvým tymianom a bazalkou. Ihneď podávame.