Slaný paradajkový koláč

Francúzsky quiche s paradajkami

Autor receptu: redakcia

Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr, použite ho, bude to gurmánsky zážitok.

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, vajca, vody a zo štipky soli pripravíme hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii 2 hodiny odležať v chlade.
  2. Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou a prikryjeme alobalom. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10–15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Predpečené cesto zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka, zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom. Na vrch poukladáme na tenké kolieska nakrájané paradajky.
  4. Pečieme ďalších 25 minút. Ozdobíme nakrájaným čerstvým tymianom a bazalkou. Ihneď podávame.