Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami videorecept
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá na prípravu, zato výborná
chuťovo.
Zdroj: youtube
porcií
príprava
na 180 °C
Foto: silvia16
Postup
-
1
Podporte nás a pozrite si náš vidoerecept, ktorý sme pre vás pripravili. Ďakujem.
- 2
Premiešame si suché suroviny. Droždie premiešame s vodou a pridáme olej.
- 3
Napučané droždie s vodou a olejom vlejeme do múčnej zmesi a premiešame. Ručne miesime okolo 10 minút.
- 4
Vypracované cesto vytvarujeme do bochníka, dáme do misky a potrieme olejom. Necháme vykysnúť.
- 5
Plech posypeme semolinou a poukladáme na ňu nakrájané olivy. Na olivy roztiahneme cesto a potrieme ho olivovým olejom. Ozdobíme cibuľou, olivami, jarnou cibuľkou, rozmarínom a paradajkami. Posypeme morskou soľou.
- 6
Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút na 200 stupňov a potom ďalších 10 minút na 180 stupňov. Po upečení potrieme okraje olivovým olejom a necháme vychladnúť. Prajem dobrú chuť.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme. Áno Ján je super šéfkuchár. Tento jehi chlebík by som nazvala aj umelecké dielo ;-)