Focaccia (fotorecept)

Autor receptu: bendix

Chrumkavá a voňavá focaccia, čo dodať?

4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto dám do robota a nechám ho pracovať cca 10 min. Nechám ho vykysnúť asi 40 minút.
  2. Potom si ho rozložím na plech vymastený olivovým olejom a vodou nebojte sa poolejovať aj cesto a zase ho nechám kysnúť, ale už mu bude stačiť 15 min.
  3. Prstami urobím priehlbinky a pridám oblohu, cibuľu a cesnak si pred tým mierne podusím na olivovom oleji, pridám olivy, sušené paradajky a koreniny, pokropím olivovým olejom, ofúknem rozprašovačom s letnou vodou...
  4. ...a šup s ňou do vyhriatej rúry u mňa 250 °C spodný ohrev a ventilátor do chrumkava, treba to sledovať cca 10-15 minút, ale záleží aj od hrúbky cesta.
  5. Jedna nikdy nestačí tak zvyknem spraviť zo 600 g múky dve na kameni to použijem papier na pečenie, ale to je už na vás dobrú chuť :)