Focaccia (fotorecept)
Autor receptu: bendix
Chrumkavá a voňavá focaccia, čo dodať?
4 porcie |
50 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto dám do robota a nechám ho pracovať cca 10 min. Nechám ho vykysnúť asi 40 minút.
- Potom si ho rozložím na plech vymastený olivovým olejom a vodou
nebojte sa poolejovať aj cesto a zase ho nechám kysnúť, ale už mu bude stačiť 15 min.
- Prstami urobím priehlbinky a pridám oblohu, cibuľu a cesnak si pred tým mierne podusím na olivovom oleji, pridám olivy, sušené paradajky a koreniny, pokropím olivovým olejom, ofúknem rozprašovačom s letnou vodou...
- ...a šup s ňou do vyhriatej rúry u mňa 250 °C spodný ohrev a ventilátor do chrumkava, treba to sledovať
cca 10-15 minút, ale záleží aj od hrúbky cesta.
- Jedna nikdy nestačí tak zvyknem spraviť zo 600 g múky dve na kameni to použijem papier na pečenie, ale to je už na vás
dobrú chuť :)