Florentská držková polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Surové teľacie držky varíme približne dve hodiny s tromi pretlačenými strúčikmi cesnaku, rozmarínom a šalviou. Počas varenia vymeníme vodu aspoň tri razy. Po dvoch hodinách takmer uvarené držky necháme vychladnúť a vychladnuté narežeme na jemné rezance.
  2. Na rozpálenom oleji orestujeme do sklovita cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kapiu, po ich zmäknutí pridáme teľacie mäso nakrájané na kocky veľké 2 x 2 cm. Po sfarbení mäsa do hneda podlejeme trochou bieleho vína, varíme do odparenia a zalejeme rozmixovanými lúpanými paradajkami.
  3. Potom pridáme 300 ml vody, najemno nakrájaný rozmarín, šalviu, soľ, korenie, oregano, majorán a trochu cukru. Varíme 20 minút. Pridáme držky a varíme do úplného zmäknutia 30 minút. Dochutíme nastrúhaným parmezánom a servírujeme s plátkami parmezánu.