Florentská držková polievka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Surové teľacie držky varíme približne dve hodiny s tromi pretlačenými strúčikmi cesnaku, rozmarínom a šalviou. Počas varenia vymeníme vodu aspoň tri razy. Po dvoch hodinách takmer uvarené držky necháme vychladnúť a vychladnuté narežeme na jemné rezance.
- Na rozpálenom oleji orestujeme do sklovita cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kapiu, po ich zmäknutí pridáme teľacie mäso nakrájané na kocky veľké 2 x 2 cm. Po sfarbení mäsa do hneda podlejeme trochou bieleho vína, varíme do odparenia a zalejeme rozmixovanými lúpanými paradajkami.
- Potom pridáme 300 ml vody, najemno nakrájaný rozmarín, šalviu, soľ, korenie, oregano, majorán a trochu cukru. Varíme 20 minút. Pridáme držky a varíme do úplného zmäknutia 30 minút. Dochutíme nastrúhaným parmezánom a servírujeme s plátkami parmezánu.
|