Batatový guláš
Batatový guláš

Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob

ryzasos - fotkaRyža SOS, 19. apríla 2022. Komerčný recept.
Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Spojenie batatov, indických chutí a gulášu vám asi na prvé počutie nepôjde úplne do hlavy. Faktom však je, že konzistencia tohto jedla z batatov a špargle (alebo zelených fazuliek) pripomína guláš, no ochutené je indickými koreninami a doplnené o jazmínovú ryžu. A chutí naozaj vynikajúco! Ak tiež obľubujete indické chute a bataty, tak tento batatový „guláš“ na indický spôsob musíte skúsiť.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
400 g
400 ml
150 g
1/2 ČL
1 PL
1 ks
2 strúčiky
1 cm (čerstvý)
1/2 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
 štipka
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme, dáme ju do hrnca, zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na slabom ohni, kým neabsorbuje všetku vodu.

  2. 2

    V druhom hnrci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  3. 3

    Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané bataty, nakrájanú špargľu (alebo zelené fazuľky), všetky koreniny, soľ, prelisované strúčiky cesnaku, zázvor a zmes restujeme približne 3 minúty. Potom zmes zalejeme kokosovým mliekom a pridáme aj vodu tak, aby boli tekutiny zarovno s obsahom hrnca.

  4. 4

    Jedlo varíme za občasného miešania približne 15 minút, kým nebudú bataty a špargľa uvarené do mäkka. Guláš by sa mal po čase trochu zahustiť rozvarenou zeleninou.

  5. 5

    Ku koncu doň primiešame umytý baby špenát a chvíľu miešame, aby špenát zmäkol.

  6. 6

    Batatový guláš podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu