Batatový guláš
Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty.* Spojenie batatov, indických chutí a gulášu vám asi na prvé počutie nepôjde úplne do
hlavy. Faktom však je, že konzistencia tohto jedla z batatov a špargle (alebo zelených fazuliek) pripomína guláš, no ochutené je
indickými koreninami a doplnené o jazmínovú ryžu. A chutí naozaj vynikajúco! Ak tiež obľubujete indické chute a bataty, tak
tento batatový „guláš“ na indický spôsob musíte skúsiť.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme, dáme ju do hrnca, zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na slabom ohni, kým neabsorbuje všetku vodu.
- V druhom hnrci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané bataty, nakrájanú špargľu (alebo zelené fazuľky), všetky koreniny, soľ, prelisované strúčiky cesnaku, zázvor a zmes restujeme približne 3 minúty. Potom zmes zalejeme kokosovým mliekom a pridáme aj vodu tak, aby boli tekutiny zarovno s obsahom hrnca.
- Jedlo varíme za občasného miešania približne 15 minút, kým nebudú bataty a špargľa uvarené do mäkka. Guláš by sa mal po čase trochu zahustiť rozvarenou zeleninou.
- Ku koncu doň primiešame umytý baby špenát a chvíľu miešame, aby špenát zmäkol.
- Batatový guláš podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.