Batatový guláš

Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty.* Spojenie batatov, indických chutí a gulášu vám asi na prvé počutie nepôjde úplne do hlavy. Faktom však je, že konzistencia tohto jedla z batatov a špargle (alebo zelených fazuliek) pripomína guláš, no ochutené je indickými koreninami a doplnené o jazmínovú ryžu. A chutí naozaj vynikajúco! Ak tiež obľubujete indické chute a bataty, tak tento batatový „guláš“ na indický spôsob musíte skúsiť.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme, dáme ju do hrnca, zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na slabom ohni, kým neabsorbuje všetku vodu.
  2. V druhom hnrci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané bataty, nakrájanú špargľu (alebo zelené fazuľky), všetky koreniny, soľ, prelisované strúčiky cesnaku, zázvor a zmes restujeme približne 3 minúty. Potom zmes zalejeme kokosovým mliekom a pridáme aj vodu tak, aby boli tekutiny zarovno s obsahom hrnca.
  4. Jedlo varíme za občasného miešania približne 15 minút, kým nebudú bataty a špargľa uvarené do mäkka. Guláš by sa mal po čase trochu zahustiť rozvarenou zeleninou.
  5. Ku koncu doň primiešame umytý baby špenát a chvíľu miešame, aby špenát zmäkol.
  6. Batatový guláš podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.