Ryba s hranolkami
Fish and Chips v tortille
Autor receptu: podravka
Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade
robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej
kuchyne.
Postup
- Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
- Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
- Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
- Múku zmiešame s korením na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
- Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
- Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
- Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
- Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.
- Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a korením na ryby.