Filety zo pstruha so studeným zemiakovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šalát: Zemiaky uvaríme v šupke. ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme biely jogurt, nasekanú šalotku, korenie, medvedí cesnak, jemne zľahka premiešame osolíme a necháme odležať.
  2. Na panvičke rozpustíme maslo, rybu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a grilujeme z každej strany asi 3 – 4 minúty. Na dozdobenie požijeme medvedí cesnak a cviklu macerovanú v červenom víne.
  3. Macerovaná cvikla: Čerstvú cviklu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do rajničky spolu s vínom, škoricou, medom a štipkou soli asi na 30 minút na miernom ohni.