Opečená treska
Filet z tresky so šalotkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na panvici opečieme šalotky na
kúsku tretine masla dozlatista. Necháme
vychladnúť.
- Nad parou šľaháme
žĺtky spolu s vínom. Voda v hrnci
musí vrieť úplne pomaly. Keď zmes žĺtkov začne hustnúť,
za stáleho šľahania pridávame
druhú tretinu prepusteného masla
aj opečenú šalotku. Keď je omáčka
hotová, odložíme ju z pary, ochutíme
soľou, korením a citrónovou
šťavou.
- Tresku osušíme, jemne osolíme
a na rozohriatej panvici na tretej
tretine masla ju opekáme z oboch
strán asi 4 minúty podľa hrúbky.
Hotovú rybu pokvapkáme citrónovou
šťavou a prelievame omáčkou.
|