6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fenikel očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút.
- 2
Uvarený fenikel v polievke roztlačíme alebo rozmixujeme. Smotanu rozmiešame s troškou vývaru, čo sme si odložili, a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme korením, soľou a nakoniec pridáme nasekanú pažítku zmiešanú s citrónovou šťavou. Ozdobíme feniklovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu