Feniklová polievka

feroad - bez fotkyferoad, 2. januára 2010
6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
2 PL
750 ml
120 ml
2 PL
1 KL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fenikel očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút.

  2. 2

    Uvarený fenikel v polievke roztlačíme alebo rozmixujeme. Smotanu rozmiešame s troškou vývaru, čo sme si odložili, a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme korením, soľou a nakoniec pridáme nasekanú pažítku zmiešanú s citrónovou šťavou. Ozdobíme feniklovou vňaťou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: